Andai dunia boleh dikawal dengan 2 tangan.
Jika anda boleh memegang dunia dengan dua tgn anda, dan pada ketika itu anda lah berkuasa sepenuhnya terhadap dunia ciptaan anda. apa yang anda ingin aturkan kepada dunia ini?? sudah pasti anda tetapkan KEAMANAN, PERPADUAN, KEKAYAAN, KESIHATAN untuk semua penghuni dunia di bawah ciptaan anda..

Namun, realitinya, kita di dunia spt seekor kuman sahaja. Allah la yg memiliki semuanya. malah dia yg mngaturkan dunia ini dgn kuasanya. Jadi, mengapa Allah ciptakan pelbagai cobaan dan ujian, malahan malapetaka untuk penghuni dunia?? SEMUANYA BERSEBAB.....*(sumber:google) TANDA PERINGATAN TENTANG "KEMURKAAN" ALLAH TERHADAP HAMBANYA*


GAMBARAN TERHADAP KEROSAKAN DAN KEMUSNAHAN ALAM YG DILAKUKAN SENDIRI OLEH TGN MANUSIA


*SBG PENGAJARAN KEPADA UMAT-UMAT AKAN DATANG*


*MENGAJAR MANUSIA HAKIKAT QADA' DAN QADAR ALLAH**KEKAYAAN HARTA TIDAK MENJAMIN KHUSNUL KHATIMAH*Jelasnya, segala bencana yang diturunkan kepada manusia adalah peringatan dan teguran daropada ALLAH kepada kita.tapi selayaknya umat MUHAMMAD, bencana diturunkan sedikit demi sedikit. bencana pada umat MUHAMMAD tidak diturunkan untuk terus menghancurkan umat. berbeza dengan umat2 terdahulu yang diturunkan bencana untuk terus menghancurkan mereka. jadi, faham-faham lah signel tersebut..TINGKATKAN AMAL, KURANGKAN MAKSIAT~!!!!!!

0 comments:

Post a Comment